Sporten kommer som navnet tilsier fra USA hvor den er svært populær. I Norge er amerikansk fotball voksende med flere lag rundt om i hele landet, flere divisjoner og også seriespill for damer. Den spilles normalt av 11 spillere fra hvert lag på banen til enhver tid. Formålet er å få ballen forbi motstanderen og inn i deres målsone som er enden av banen for å score en ”touchdown”, ved hjelp av enten å kaste eller løpe med ballen.

Selv om amerikansk fotball fra utsiden kan se svært røft ut med sine harde taklinger som krever at spillerne har både hjelmer og skulderbeskyttelse, er det egentlig mye taktikk som ligger bak. Det angripende laget kan late som om de skal løpe med ballen selv om de egentlig skal kaste den for å lure det forsvarende laget til spille på en spesiell måte.

For å score en ”touchdown”, og å forsvare seg, trengs alle typer mennesker; fra de lette, som kan løpe fort for å ta imot ballen, til de store, som skal passe på Quarterbacken, som er han som kaster ballen. Det er dermed en sport som er for alle, uansett personlige kvaliteter.


Levert avIdrettenOnline