Ultimate Frisbee

Ultimate frisbee er en lagidrett som balanserer koordinasjon, samspill og teknikk på en helt unik måte. Hvem som helst kan kaste en frisbee i hagen, men kan du kaste en frisbee til en lagspiller som løper mot målområdet med en motspiller på hælene, mens en annen lagspiller prøver å blokkere kastet ditt og teller ned de 8 sekundene du har å bruke før laget ditt mister frisbeen? Velkommen til en ny verden av fart og spenning i TSI Ultimate! 

TSI Ultimate er en nyetablert idrettslag som vil ønske alle studenter, unge og gamle, menn og kvinner, høye og lave, ferske og rutinerte, til åpen trening. Her skal vi begynne med det helt grunnleggende, som hvordan kaste en frisbee og jobbe oss opp til det mer kompliserte hvordan bli Norges beste frisbee lag. I resten av Norge spiller man “Open” som betyr at det er fritt frem for både gutter og jenter. Dette kommer vi også til å gjøre i TSI, så ta med både venninner og kamerater! ALLE er velkomne!

Spillets gang

Ultimate frisbee bygger på de samme prinsippene som amerikansk fotball og handler om å bevege frisbeen inn i målområdet i enden av motsatt banehalvdel uten å miste kontroll over frisbeen. Mister man kontroll over frisbeen og lar den komme i kontakt med bakken, vegger eller tak plukker motstanderlaget opp frisbeen. Frisbeen kan kun forflyttes gjennom kast, så det er opp til lagspillerne å gjøre seg ledig og gripe frisbeen. Det er en ikke-kontakt sport og det legges mye vekt på fair play da det heller ikke er en dommer. Alle situasjoner oppklares av spillere og måten dette gjøres på er grunnlaget for hvert av lagenes fair play vurdering av motstanderlaget. Ja dette er IKKE noe du har vært med på før! 


Levert av IdrettenOnline